ПРИЈАВА ЗА ЛЕТЊУ СЕЗОНУ БЕСТ АКАДЕМСКИХ КУРСЕВА
27.02.2012

BEST (Удружење Студената Технике Европе) ће организовати летњу сезону међународних академских курсева у периоду од 1. јуна до 7. септембра широм целе Европе. Сваком од 47 академских курсева ће присуствовати по 25 студената из целе Европе. Учесницима ових међународних курсева је омогућено да у току 10 дана уче, друже се и учествују у различитим академским, социјалним и културним активностима које су за њих организоване. Теме курсева су јединствене и могу се односити на зелене технологије, аутомобиле, архитектуру, грађевинарство, информационе технологије, фотографију, медицину, фармације, као и многих других области којима је заједнички циљ да курсеве учине саставним делом развоја савременог друштва. Локална BEST група у Нишу ће у периоду од 20. до 30. јула организовати летњи академски курс под називом  ''Дреам ИТ, Цоде ИТ!'' и разматраће област информационих технологија.

На BEST академске курсеве се могу пријавити сви студенти са овереним зимским семестром док просек и година студирања не улазе у разматрање приликом одабира учесника. Свим учесницима су обезбеђени смештај, храна, предавања, обиласци, журке. Једини трошак који организатори не покривају јесте пут до града у коме се курс организује тако да Ви сами бирате и финансирате превоз. Пријављивање траје од 19. фебруара до 25. марта 2012. године, а пријаве се врше на следећи начин:

Посетите сајт http://www.best.eu.org/ и направите налог. Одаберите до три Вама најпривлачнија курса на  http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp?season=summer12 . Написати мотивационо писмо на енглеском језику за курсеве које сте одабрали (овде се може пронаћи упутство за писање мотивационог писма http://best.eu.org/student/courses/howToWriteAMotivationLetter.jsp).

BEST је непрофитна и неполитичка студентска организација чију основу чини 91 локална БЕСТ група (LBG's) у 32 земље широм Европе. Она делује као мост између Универзитета, њихових студената и компанија. Окупља студенте техничких и природних факултета и такође помаже студентима да постану мобилнији, интернационално оријентисани, да боље разумеју друге културе и друштва. Поред тога, BEST ствара прилике за лично усавршавање студената и подржава их у достизању њиховог пуног потенцијала. Током целе године BEST на различитим нивоима организује догађаје где студенти добијају прилику да увећају своје интернационално искуство, науче нове ствари из области коју студирају а и ван ње, успоставе контакте са колегама из других земаља, усаврше говор енглеског или неког другог језика и да се уз све то лепо проведу. Све додатне информације и одговоре на питања о летњој сезони курсева, као и другим догађајима и раду BEST-a можете добити слањем е-маил-а на адресу nis@best.eu.org .